Uzay Hakkında Çok Bilinmeyen 20 Bilgi

Uzay Hakkında Çok Bilinmeyen 20 Bilgi

sola ok  Uzay

05.01.2016

5,062 Gösterim

Bu içeriği 2 dakikada okuyabilirsiniz.

Önerilen Video ▼



Uzay Hakkında Çok Bilinmeyen 20 Bilgi


  • Jüpiter gezegeni bir gaz devidir, tamamen gazlardan oluşan bir gezegendir. Yani insanoğlu, Ay'a gittiği gibi Jüpiter'e de bir gün gitmek isterse, gezegenin atmosferini aşabilse dahi, gezegende iniş yapabilecek katı bir yüzey bulamayacaktır. Çünkü gezegen büyük oranda hidrojen ve helyum gazlarının bulunduğu dev bir gazdır.
  • Dünyada 1 gün, 24 saat sürmektedir. Jüpiterde ise 1 gün yaklaşık 10 saattir. Çünkü Jüpiter kendi etrafında en hızlı dönen gezegendir.
  • Uranüs gezegeni diğer gezegenlerden farklıdır. Gezegen tamamen yana yatmış şekilde dönmektedir. 98 derecelik bir eğim açısı vardır. Bu nedenle bir mevsim yaklaşık 21 yıl sürmektedir. Ayrıca Uranüs'ün bir yarısı 42 yıl güneş alırken diğer yanı 42 yıl karanlıkta kalmaktadır.
  • Uzayda lazer ışınları görünmez. Dünya'da görünmesinin sebebi, bulunan tozlar sayesinde lazer ışını, ışığını gözün içine saçmasıdır.
  • Dünya üzerinde buluanan en dayanıklı canlı Tardigrad'dır. Sert derisi sayesinde, vakumlu uzay ortamında bile 10 gün boyunca hayatta kalabilmektedir.
  • Dünya'da bulunan en yüksek dağ ile en derin okyanusun dibi bile, Dünya yüzeyinin kalınlığının sadece 5.000'de 1'ini oluşturur. Bu oran bowling topuna göre kıyaslanırsa Dünya, yüzdesel olarak bowling topundan daha pürüzsüzdür. Çünkü bowling topunun üzerindeki pürüzler çok küçük düzeyde olduğu için hissedilmez.
  • Dünya'ya şuana kadar düşen en büyük meteor, krater oluşturamamıştır. Meteor, yapısı itibariyle köşeli ve kenarları düz olduğu için, tahminen bir taşın suda sekmesi gibi Dünya yüzeyinde sekmiş ve durmuştur.
  • Gravity filminde de anlatıldığı gibi; uzayda teknik olarak ağlamak imkansızdır. Çünkü uzay yer çekimsiz bir ortamdır ve yer çekimsiz ortamda gözyaşlarınız yüzünüzden süzülmek yerine havada damlacıklar halinde kalır.
  • Uzayda görev yapan astronotların dediğine göre, uzay; yanık et, sıcak metal ve kaynak dumanı gibi kokmaktadır.
  • Bilindiği üzere Newton'un yer çekimini bir elma ağacının altında keşfetmiştir. İngiliz asıllı astronot Piers Sellers, Newton'un bu keşfi yaptığı ağaçtan bir parça koparmış ve bunu, yanına alarak uzaya götürmüş.
  • 1977 yılında, tam 72 saniye süren ve "wow" adı verilen bir sinyal gelmiştir. Uzayın derinliklerinden gelen bu esrarengiz sinyalin kaynağı ve nasıl geldiği bilinmemektedir.
  • Gözlemlenen en parlak gezegen olan ve mitolojide güzellik tanrıçası Afrodit'le özdeşleştirilen Venüs'ün gerçek yüzü düşünüldüğü gibi güzel değildir. Atmosferi karbondioksitten olmuştur ve 500 derece yüze sıcaklığı vardır.
  • Şiddetli asit yağmurları ve aktif volkanları ve dev lav nehirleri bulunan Venüs, resmen cehennemi andırır.
  • Everest Dağı 8800 metrelik boyuyla dünyanın en yüksek dağıdır. Güneş sisteminde ise en yüksek dağ komşu gezegenimiz olan Marsta bulunmaktadır. "Olympus Mons" adı verilen bu volkanik dağ tam 21 km yüksekliğindedir.


Kaynak
https://www.youtube.com/watch?v=opLiUTmQ3q8




Bu içeriği MasivaTurk.com sitesini kaynak göstererek kullanabilirsiniz. İçeriklerin; MasivaTurk.com sitesi kaynak gösterilmeden herhangi bir web sayfasında, sosyal medyada ve görsel basında yayınlanması yasaktır. Ayrıntılı bilgi için Kullanım Koşulları sayfasını okuyabilirsiniz.

05.01.2016

İçerik hakkında soru sorabilir veya yorumda bulunabilirsiniz.

İsim
Web Site
E-Posta
Mesaj
Henüz yorum yapılmamış.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir...

Dünyanın Uzaydan Görüntülenen 1 Günü
09.03.2016
7,079 Gösterim

Dünyanın Uzaydan Görüntülenen 1 Günü

Japonya'nın fırlattığı "Himawari-8" adındaki Japon uydusu uydu tarafından kaydedilen Dünya görüntüleri. Meteoroloji bilgilerini öğrenme amacıyla uzaya fırlatılan uydunun kaydettiği hayranlık veren görüntüler (video)

Tutankamon'un hançeri bu Dünya'dan Değil
11.06.2016
6,841 Gösterim

Tutankamon'un hançeri bu Dünya'dan Değil

Eski Mısır firavunu Tutankamon'un hançerinin, dünyada bulunmayan, dünya dışı bir maddeden elde edildiği tespit edildi.

Dünya Aniden Dursaydı Ne Olurdu ?
26.09.2016
4,390 Gösterim

Dünya Aniden Dursaydı Ne Olurdu ?

Dünya, şu anda Ekvator'da, saatte 1650 kilometreden daha hızlı bir şekilde dönmektedir. Peki dünya aniden dursaydı ne olurdu ?

Warp Teknolojisi ve Işıktan Hızlı Yıldız Gemisi Projesi
15.05.2016
10,547 Gösterim

Warp Teknolojisi ve Işıktan Hızlı Yıldız Gemisi Projesi

Evrendeki en yüksek hız, ışık hızıdır. Peki Evren'i keşfetmek için ışık hızından daha hızlı bir yıldız gemisi üretmek mümkün müdür ?

Ay'ın Yerinde Diğer Gezegenler Olsaydı Nasıl Görünürdü ?
19.06.2016
7,454 Gösterim

Ay'ın Yerinde Diğer Gezegenler Olsaydı Nasıl Görünürdü ?

Ay, Güneş Sistemi içinde beşinci büyük doğal uydudur. Dünya'nın uydusu Ay'ın yerinde, Güneş Sistemi'ndeki diğer gezegenler olsaydı nasıl görünürdü ?