Ölümden Sonra Yaşam Var mı? Sorusuna Bilimsel Cevap
Hayattaki en büyük gizemlerden birisi ölüm konusudur. Dini açıdan ölümden sonrası için açıklamalar ve detaylar mevcut. Peki bu konu hakkında, ölümden sonrası için bilim ne diyor?
Bugüne kadar bilim çevresinde bu konuda dikkate alınır bir açıklama yapılmamıştı. Şimdi ise çok konuşulan ve büyük tartışmalar oluşturan kitabındaki açıklamalarıyla, New York Times tarafından yaşayan en ünlü 3 bilim adamı olarak oylanan ünlü kök hücre araştırmacısı Dr. Robert Lanza, bilimin bu konudaki sessizliğini yıkmış durumda. ABD'nin Wake Forest Üniversitesi'de görev yapan Dr. Robert Lanza, kuantum teorisi üzerine yaptığı çalışmaların sonucunda iddia ettiği bulgular büyük tartışmaların yapılmasına da sebep oldu. Dr. Robert Lanza, Beyond Biocentrism (Biyomerkezciliğin Ötesi) adlı kitabında, ölümden sonrası ile ilgili çok ciddi iddiaları yer alıyor.
Dr. Robert Lanza'ya göre ölümün ardından bilincimiz yok olmuyor, sadece farklı bir evrene geçiş yapıyor. Bedensel olarak ölümün bir son olmadığını söyleyen Dr. Robert Lanza, ölümün, algının bir parçası olduğunu ve farkındalığımızın oluşturduğu bir yanılsama olduğunu söylüyor. Yani ölümle, yaşam son bulmuyor, başka bir boyutta sonsuza dek devam ediyor.
Bilimsel olarak bilindiği üzere enerji asla yok olmamaktadır. Enerjinin asla yok olmadığı gerçeğinden yola çıkarak, bizi biz yapan en önemli ögenin enerji olduğunu söyleyen Dr. Robert Lanza, bilincimizin ölümden sonra da varlığını sürdürmeye devam ettiğini belirtiyor.

Bu, verilen bir örnekle destekleniyor: "Diyelim ki, kalp atmayı sonlandırıyor, kan akışı duruyor, mikrotübüller kuantum hallerini kaybediyor. Mükrotübüller(hücre iskeletini oluşturan yapılar)deki kuantum bilgi yok olmaz, yok olamaz, o yalnızca evrene dağıtılır ve çözünür. Dr. Robert Lanza burada bunun sadece evrende var olmadığını, belki de başka bir evrende var olduğunu ekliyor. Eğer hasta yeniden yaşama döndürülürse, bu kuantum bilgi mükrotübüllere geri gelebilir ve hasta "ölüme yakın deneyim yaşadım" diyebilir. Eğer hayata döndürülmezlerse ve hasta ölürse, bu kuantum bilginin bedenin dışında bir ruh olarak belki süresiz olarak var olabilmesi mümkündür.
Bu açıklamalar hemen hemen dini açıklamalar ile benzer özellikler taşıyor. Yani bilim, "ölümden sonra yaşam var mı?" sorusuna dolaylı yoldan "evet" diyor. Acaba bilim, din ile buluşuyor mu? diye sorusu akıllara geliyor.
Ölümden sonrasını düşünmek çok garip geliyor bana. Tabii ki benim inancıma göre düşünmem gerekiyor. Araştırıp doğruyu bulmak lazım.
Bilim ne derse desin bazı sorulara bilimsel yanıt aramak saçmalıktan başka birşey değil,hayat tabi ki var
Bilimde, sonunda dinimizin asırlar önce açıkladığı noktalar, ölümden sonra hayatın varlığına işaret ediyor. Tabi bunu dolaylı yollarla anlatabiliyor.
Ruhun varlığına inanan kişi ölümden sonrası da olduğunu bilir. Çünkü ruh var ise ölüm sonrası enerji kaybolmayacaktır. Ama bu ahiret olur, başka evren olur, orasını bilemeyiz.
Bilim bence her şeye bir açıklama getirmeye çalışmasın, aksi halde bilim çöker. Günümüzde daha birçok şeyin dahi açıklamasını yapamıyorlar, ölümden sonraki hayattan bilime ne !
Dinimiz ölümden sonra ruhlarımızın ebedi yaşamda varlığını ne güzel anlatmış. Bilim buna daha yeni ulaşmaya başlamış.
Bilim sonunda dinimizin gerçeklerini kabul edecektir. Yani ruhumuz varlığını başka boyutta devam ettirecektir. Bu yazıda da bunu açıklıyor.
Ölümden sonra yaşam var mı? sorusunun cevabı aslında yaşadığımız hayatın yönünü değiştirecek bir veri. Çünkü insanların yaşamını önemli açıda etkiliyor.
Dini açıklamaları ele alıp üstüne biraz bilim ile ilgili kelimeler ekleyip sunmuşlar gibi duruyor.