Kuyu Temel Projeleri

Kuyu Temel Projeleri

sola ok  Tanıtım

28.01.2019

1035 Gösterim

Kuyu Temel Projeleri


Binaların temelleri, yapının yükünün genel olarak zemine en güvenli şekilde aktarılmasını sağlayacaktır. Bakıldığı zaman perdeler ve taşıyıcı duvarlar genel olarak bu görevi görmektedir. Betonarme temellerde çelik, demir ve ahşap gibi unsurlar da kullanılmaktadır. Son yıllarda popüler olan kuyu temel ise artık kentsel dönüşüm hizmetlerinin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Çünkü bitişik halde duran yapılar arasındaki yer tasarrufunu sağlayan bu sistem, aynı zamanda en ekonomik iksa yöntemlerinden de bir tanesidir. Tamamen insan gücü ile kazı yapıldığı için, işçilik konusunda titiz olunması önemlidir. Betonarme perdeler, derin kazılar esnasında destekleme amacı görür. Yeraltı sularının çok fazla olmadığı sert zeminlerde ise kuyu temel uygulanması gerekir. Zeminin özelliğine göre 20 metre ile 30 metre arasında değişen bir derinliğe kadar uygulanması mümkündür.


Kuyu Temel Projelerinin Özellikleri


Kuyu temel nedir sorusunun en güzel cevabı, yerden kayıp vermeden temelin güvenli şekilde oluşturulmasıdır. Mini kazık sistemleri sayesinde herhangi bir yerden zarar edilmez. Demir donat uygulaması ile projeye ve metrekare hesabına uygun bir işlem gerçekleştirilir. Kuyu temelin maliyeti çok düşüktür. Çünkü el işçiliği sayesinde başka bir maliyet hesaba eklenmez. Kuyu temelin sağlam ve çok güçlü bir sistem olduğu bilinmektedir. Genel olarak dikdörtgen ve kare şekiller kullanılan sistemde, farklı ölçü birimleri de mevcuttur. Kuyu temeller, perde sistemi ile birlikte çökmeye karşı doğru bir önlem alınmasını sağlayacaktır. İş içerisinde öncelikle inşaat alanı ve iş güvenliği alındıktan sonra temel yapılmaya başlanır.


Kuyu Temel Projeleri Neden Uygulanır?


Kuyu temel İstanbul firması, öncelikle yerden tasarruf etmek istenen alanlarda bu sistemi uygulamaktadır. Ayrıca binanın taşıyıcıları için değil, perdeleri için de kuyu temel sistemi kullanılabilir. İstinat duvarları binaya başlamadan önce mutlaka bitirilmiş olmalıdır. Maliyeti en aza indirmek için ve kentsel dönüşümde alan tasarrufu için kuyu temel projeleri uygulanmaktadır. 30 metreye kadar olan derinliği sayesinde ise kuyu temel viyadük oluşturulmasında bile kullanılır. Çünkü kuyu temel sistemiyle ayaklar birbirine bağlanır ve tek parça şeklinde hizmet vermesi sağlanır.

28.01.2019