Bilinçaltı Hakkında Bilinmeyenler
Hiç kimsenin olmadığı, ıssız bir sokakta, spor lüks bir araba duruyor. Arabanın anahtarı üzerinde ve arabanın etrafında hiç kimse yok. Arabayı kaçırır mısınız ?
Bugüne kadar birine çok kızgın olduğunuz birini öldürmek istediniz mi ?
İnternette, gazetede veya başka bir yerde ilgi çekici bir yazı okuduktan sonra yazı sizin dini veya siyasi düşüyorsa, yazıyı yazan kişiye küfür ettiniz mi ?
Oldukça zenginleşip insanları paranız ile ezmek ister miydiniz ?
Bunların cevabı evet mi, hayır mı ?

Bilinçaltı, doğru ve yanlış, ahlaklı ve ahlaksız, gerçek ve hayal gibi ayrımların farkında değildir. Bilinçaltı, bilgisayar programı gibidir. Yalnızca verilerle ilgilenir. Veri hakkında yorum veya değerlendirme yapmaz.
Bilinçaltı genellemeler yapabilir, hatta bunu çoğunlukla yapar. Mesela bir zamanlar Ahmet adında birisiyle bir sorununuz yaşadınız ve ona karşı bir kininiz oluştuysa, Ahmet ismindeki herkese karşı bir kin duyabilirsiniz.
Bilinçaltı değişim sevmez hatta nefret eder. Hiçbir şeyin değiştirilmesini istemez. Değiştirmek isterseniz, bilinçaltınız buna tepki koyabilir ve sizi değişimden vazgeçirmek amacıyla tüm silahlarını kullanabilir.
Bilinçaltı rüyalar sayesinde kendini düzenler ve sıkışmış enerjileri ortaya çıkararak kendisini rahatlatır.
Bilinçaltı sembollerle konuşur, kelimelerden daha çok resimlere tepki gösterir.
Bilinçaltı cümleleri tersten duyabilir ve anlayabilir. Normal bilinç için cümleleri tersten anlamak çok zordur fakat bilinçaltı için bu durum çok kolaydır.

Bilinçaltı 5 yaşına kadar temel özelliklerini, kayıtlarını tamamlamış olur. 5 yaşından sonra kendi kayıtlarına uygun yeni verileri kabul eder. 5 yaşına kadar oluşmuş olan bilinçaltına uygun olmayan farklı verileri girmek için doğru ve ısrarlı çalışmaların yapılması gereklidir.
Bilinçaltının herhangi bir espri anlayışı yoktur ve şakadan anlamaz. Söylenen her şeyi gerçek olarak algılar.
Bilinçaltı duygusal değildir fakat duyguların enerjisinden bire bir etkilenir. Ayrıca hiçkimsenin bilinçaltı merhametli değildir fakat merhamet duygusu, bilinçaltında birçok çağrışım yapabilir, birden fazla veriyi harekete geçirebilir ve kişinin kararlarını etkiler.
Bilinçaltı tıpkı küçük bir çocuk gibi, ısrarcı ve sabırsızdır. İstediği her şeyin hemen olmasını ister ve her ne olursa olsun bu ısrarına devam eder. Yapılan bir davranış kişiye zarar verse dahi bunu ısrarla yapmaya devam edebilir. Çünkü bilinçaltında doğru ve yanlış, zararlı ve zararsız gibi kavramlar yoktur, tamamen salt istek vardır. Birçok kişinin kendisini zarara uğratan ilişkilere, alışkanlıklara ve davranışlara devam etmesinin altında bu dinamik yatmaktadır. Eğer bilinçaltı değiştirilmek isteniyorsa, kişi, blinçaltından daha fazla ısrarcı olmalıdır.

Bilinçaltının abartan bir doğası vardır. Özellikle korkuları abartısını artırarak kişinin kaygı düzeyini yükseltebilir.
Bilinçaltı, kişinin hissettiği nefret, kin gibi olumsuz duygularını kaydededer ve bu duyguları uygun bir ortam oluşunca ortaya çıkartır. Bilinçaltı intikamı sever denilemez fakat içindeki nefreti açığa çıkarmak için bir şekilde yolunu bulur.
Bilinçaltı ince ayrımlar yapmakta zorlanabilir. Örnek vermek gerekise; "parasını sokakta düşürmek" ile "iflas etmek" bilinçaltı için aynı anlamdadır. Bunun sebebinin ikisinde de para kaybı olmasıdır.
Bilinçaltının dili 5 yaşında bir çocuğun dilidir, sade ve açık olan anlatımlardan anlar. Eğer bilinçaltınıza "ben çok zenginim" derseniz bunu anlayacaktır fakat "evrenden gelen zenginlik tüm enerji kanallarıma akıyor ve benliğim sayesinde bana ulaşıyor" tarzında bir şey söylerseniz, 5 yaşında bir çocuk bu cümleden ne anlarsa bilinçaltınız da ancak o kadarını anlayacaktır.
Bilinçaltının sanatsal yetenekleri vardır; üretim yeteneği oldukça gelişmiştir ve hayal gücüne sahiptir. Bu konuda tek sorun, hayal ile gerçeği birbirinden ayırt edememesidir. Eğer kişi kendi hayallerini bilinçli olarak kurmaz ise bilinçaltı için bunlar katı bir gerçekliğe dönüşecektir.

Bilinçaltı oldukça değişik bir şey. Rüyalarda bu daha çok sık ortaya çıkabilir. Çünkü beyin o zaman savunmasız ve bilinçsiz haldedir.
Bilinçaltında doğru ve yanlış, zararlı ve zararsız gibi kavramlar yoktur kesinlikle katılıyorum. Detaylı bir yazı olmuş elinize sağlık.
Bilinçaltı hep ilgimi çeken bir konu olmuştur, genelini bilsem de bazı yeni şeyler de öğrendim. :) Elinize sağlık.